Gå direkt till textinnehållet

Klubben positiv till att bli en del av TV4

Journalistklubben på Nyhetsbolaget är positiv till att bolaget flyttas tillbaka till TV4. Men tycker att det är sorgligt att kolleger ute i landet blir av med sina jobb då fyra riksredaktioner läggs ner.

Enligt det sparkrav som Bonnier Broadcasting presenterade i dag ska Nyhetsbolaget åter inlemmas i TV4.

– Vi tycker i grunden att det är ett bra förslag eftersom det är Nyhetsbolaget som producerar nyheter. Ledningen har sett att det är för många led av chefer som kostar pengar, säger Ann Johansson, journalistklubbens ordförande på Nyhetsbolaget.

Ledningen har gått ut med att runt 90 tjänster kan försvinna från företaget. Men vad Ann Johansson erfar kommer besparingarna inte att i första hand påverka Nyhetsbolaget utan Bonnier Broadcasting, chefsleden och på Unionens avtalsområde.

Däremot tycker klubben det är sorgligt att 24 riksreportrar ska blir 18 och fyra redaktioner läggs ned enligt TV4s sparpaket. Redaktionerna i Norrköping, Jönköping, Falun och Sundsvall läggs ner.

– Det är tråkigt och sorgligt för det är våra medlemmar. Det innebär att den lokala närvaron i riksnyheterna kommer att se annorlunda ut, säger Ann Johansson.

Det finns några tjänster på sporten som ligger under Bonnier Broadcasting, och det är inte klart hur dessa tjänster påverkas av sparkraven.

Fler avsnitt
Fler videos