FOTO: Tor Johnsson

Hon får Publicistklubbens Stora pris

12 maj, 2020

Östersunds-Postens Linda Hedenljung får Publicistklubbens Stora pris 2020.

Motiveringen till priset lyder: ”Med mod och stor integritet har Linda Hedenljung under flera år granskat den hyllade fotbollsklubben Östersunds FK i sin egen hemstad och avslöjat skumraskaffärerna i skuggan av de sportsliga framgångarna."

Till PK säger Linda Hedenljung att hennes planerad bok om Daniel Kindberg, ÖFK, och den ekonomiska brottsligheten var planerad att ges ut under 2021. Men med tanke på den pågående rättsprocessen är det osäkert när hon kan färdigställa den.

– Planen är att den ska komma ut till våren nästa år, men vi vill ha med hovrättsförhandlingen så att vi vet hur domen blir i hovrätten. Men i dagsläget är det inte spikat vilket datum det kan tänkas ske. De bråkar om huruvida det ska bli en hovrättsförhandling. Vi vet inte än. Det skulle kännas fel att ge ut den innan vi vet hur det slutar, säger hon till PK.

PKs Stora journalistpris har delats ut sedan 1974. 

Läs Journalistens porträtt på Linda Hedenljung här: ”Hellre tusen Excel-ark än ett personporträtt”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies