Helagotland.se stänger kommentarsforum

29 juni, 2018

De båda gotlandstidningarna GA och GT stänger ner kommentarsfunktionen på den gemensamma sajten Helagotland.se. "I dag är det en handfull personer som kommenterar, och inte sällan urartar diskussionerna i rent trams och pajkastning", skriver redaktionschefen Mats Pettersson i sin blogg om bakgrunden till beslutet.

Helagotland.se har i det längsta velat behålla kommentarsfunktionen öppen och möjligheten att vara anonym, men nu har redaktionen bestämt sig för att stänga ned

"För oss är detta tidsödande att efterhandsmoderera och om jag ska vara helt ärlig här så känns det emellanåt fullständigt meningslöst att gå igenom kommentar efter kommentar helt utan substans eller mening. Eventuella nya kommentatorer skräms bort av tonläget och bristen på respekt", skriver Mats Pettersson.

Men helt utan kommentarsmöjlighet blir gotlänningarna inte. På sajtens Facebook-sida kan läsarna fortsätta kommentera tidningarnas innehåll - men med namn. Mer och mer av läsardiskussionen har också flyttat dit skriver redaktionschefen och hoppas på en mer sansad debattton:

"Att man nu tvingas skriva under eget namn knappast en garant för en balanserad diskussion, vilket vi tyvärr ser dagliga exempel på i sociala medier. Men förutsättningarna är åtminstone bättre, även om vi emellanåt även får moderera och stänga av användare på vår Facebooksida."

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies