FOTO: Jonas Eng

Grävreportern blev inbjuden till Liberalernas krisgrupp

4 oktober, 2023

Journalisten Frida Sundkvist blev av misstag tillagd i Liberalernas krismötesgrupp på appen Signal. ”Jag hade gärna hängt kvar i gruppen ett tag till”, kommenterar Sundkvist.

På tisdagen upptäckte den granskande frilansjournalisten Frida Sundkvist att hon blivit inbjuden till en Signalgrupp med namnet Krismöte förebyggande. Gruppen tillhör de politiskt anställda på arbetsmarknadsdepartementet, alltså L-ledaren Johan Pehrsons stab.

Misstaget upptäcktes snart efter att hon accepterat inbjudan, och Sundkvist var bara medlem i tio minuter.

– Vad är det för kriser de ska förebygga på mötet? Det vill jag veta. Hade gärna hängt kvar i gruppen ett tag till så de får gärna bjuda in mig av misstag igen, säger Frida Sundkvist.

Hon har nu begärt ut en lista över vilka meddelanden som medlemmarna i gruppen skickat till varandra.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies