Gota Media säljer två gratistidningar

21 november, 2023

Familjen Hammarström i Skene tar över Kalmarposten och Emmaboda Tidning.

Gota Media AB och Markbladet AB har tecknat en avsiktsförklaring om att Markbladet AB från årsskiftet tar över Kalmarposten AB med gratistidningarna Kalmarposten och Emmaboda Tidning. Det rapporterar Kalmarposten.

Markbladet ägs av familjen Hammarström i Skene till 65 procent och av Gota Media till 35 procent. Gota Media kommer att fortsätta att vara en delägare i tidningarna men kommer inte att vara involverad i den dagliga verksamheten.

– Gota Medias fokus är prenumererade dagstidningar och digital omställning. Med Markbladets övertagande får Kalmarposten en ägare vars fokus är gratistidningar, säger Gota Medias vd Mats Ehnbom till tidningen.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Jonas tors, 2023-11-23 21:30
Det ser lite komiskt ut med en rubrik om att sälja gratistidningar :-)

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies