Förhöjd bevakning
av redaktioner

18 november, 2015

Säpo höjer den svenska terrorhotnivån till den näst högsta vilket innebär att hotbilden nu bedöms vara hög. I samband med detta bevakar polisen ett antal tidningsredaktioner. Bland annat gäller detta Gefle Dagblad och VLT.

En presskonferens kommer att hållas av Säpo vid 18-tiden. Vad som kommer att sägas där vet man inte än.

”Från vår sida arbetar vi nu med operativt arbete. Jag kan inte gå in på fler detaljer nu”, säger Säpos pressekreterare Fredrik Milder till Aftonbladet.

Ett av skälen till höjningen av säkerheten är att Säkerhetspolisen har tagit emot konkret information och gjort bedömningen att vi måste agera inom ramen för vårt kontraterrorarbete”, skriver Säpo på sin hemsida.

Enligt Gefle Dagblad är flera tidningsredaktioner just nu under övervakning. Bland annat deras egen redaktion och VLT i Västerås.

”De uppgifter vi har säger att man bevakar vissa tidningsredaktioner därav Gefle Dagblad. Varför de bevakar just oss vet man inte”, säger Linda Berglund, nyhetschef till GD.se

Även Arbetarbladet i Gävle har förhöjd bevakning just nu. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies