Eskilstuna-Kuriren kränkte intervjupersons mamma

4 mars, 2014

MEN-beslut PON klandrar Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning för en publicering om en ung kvinnas problem med alkohol och självskadebeteende.

Eskilstuna-Kuriren publicerade i augusti förra året en artikel om "Eva" som i tonåren fått problem med alkohol och självskadebeteende, och fosterhemsplacerats, men som nu sedan många år levde ett drogfritt och välordnat liv.

Eva fick berätta sin historia och lade till stor del skulden på förhållanden i hemmiljön, bland annat skulle mamman ha haft alkoholproblem. Eva fanns fotograferad bakifrån i tidningen.

Evas mamma anmälde publiceringen och menade att den var både utpekande av familjen och kränkande.

Allmänhetens pressombudsman håller med om det. PO skriver att publiceringen berör ett angeläget ämne och att Eva har rätt till sin historia, men att tidningen samtidigt misslyckats med att se till att personer runt Eva inte tillfogas oförsvarliga publicitetsskador. Pressens opinionsnämnd delar POs bedömning och klandrar Eskilstuna-Kuriren för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies