Författaren David Lagercrantz och konstnären och dramatikern Marianne Lindberg De Geer FOTO: Foto: Mattias Ahlm/SR

David Lagercrantz en av
värdarna för Allvarligt talat

20 april, 2017

Författaren David Lagercrantz och konstnären och dramatikern Marianne Lindberg De Geer blir nya programvärdar för P1s program Allvarligt talat som bygger på lyssnarnas frågor.

Allvarligt talat startade 2008 med Kristina Lugn som programvärdar. I år är det David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer som kommer att svara utifrån sina personliga tankar och erfarenheter.

”Eftersom temat i min konst ständigt kretsar kring titeln ”Jag tänker på mig själv" ser jag det här som en utmaning i min anda. Något som tvingar mig till eftertanke i frågor som kräver formulering. Samtidigt som frågeställaren får pröva sina funderingar mot mina. Här finns inga rätt och fel”, säger Marianne Lindberg De Geer i ett pressmeddelande.

”De frågor som känns mest intressanta att svara på är de jag inte riktigt vet svaret på och som tvingar mig att rannsaka mig själv. Precis som de som lyssnar vill jag lära mig något om mig själv. Jag tror att jag vågar vara hur personlig som helst bara jag känner att min bekännelse bottnar i något allmängiltigt,” säger David Lagercrantz.

Producent för Allvarligt talar är Susanna Einerstam.

Allvarligt talat har tidigare letts av bland andra Kristina Lugn, Märta Tikkanen, PO Enquist, Lena Andersson och Horace Engdahl.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies