Åtalas för hot mot Arnstad

30 augusti, 2021

Historikern och vetenskapsjournalisten Henrik Arnstad har genom åren gjort ett hundratal polisanmälningar för hot som riktats mot honom. Nu väcks för första gången åtal.

Som NWT rapporterar åtalas en Säfflebo i 70-årsåldern för olaga hot mot Henrik Arnstad. 

– Han hade lämnat ett hotfullt meddelande på min telefonsvarare. Men det speciella var att han efteråt greps av ångest och skrev brev till mig där han bad om ursäkt. Det innebar också ett erkännande, berättar Henrik Arnstad.

Efter att i många år ha skrivit mycket om fascism har det blivit vardag för Arnstad att anmäla hat och hot. Anmälningarna har alltid lagts ned, säger han.

– Den här gången gick anmälan till Säfflepolisen som verkar vara lite mer aktiva. Jag blev glad, det är första gången ett hot går till åtal. Förhoppningsvis börjar polisen nu agera, efter alla dessa år, rättssystemet börjar fungera, säger Arnstad.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies