"Årets flipp - Özz Nûjen i P1 Sommar"

26 december, 2013

Att komikern Özz Nûjen vågade kritisera Schibbye & Persson i sitt Sommar-program i P1 var Årets flipp, tycker Lisa Bjurwald, författare och redaktör på Medievärlden.

Det här är hennes summering av Medieåret 2013:

Årets scoop: ”Jimmie Åkessons katt är inte fejkad – den är död”, Dagens Media 15/10.

Årets journalist: My Vingren, som för nättidningen Feministiskt Perspektiv skrivit årets mest angelägna artikelserie, om det mörklagda sexnätverket kring forne polischefen Göran Lindberg.

Årets flopp: Statligt stöd för att hetsa mot icke-arier (Nya Tider)? Farligt och obetänksamt. Demokratiska samhällen brukar inte stödja antidemokratiska krafter utan motarbeta dem. Det är inte heller så att främlingsfientliga åsikter behöver spridas ytterligare. Många av deras sajter har fler läsare än svenska lokaltidningar...

Årets flipp: Komikern Özz Nûjen vågar kritisera branschens nya nationalhelgon Schibbye & Persson i P1 Sommar. Respekt.

Årets drev: Det kring Hanne Kjöller, utan konkurrens. Plötsligt var alla and­ra journalister fläckfria och, vad värre är, ointresserade av att ta reda på om hennes bok verkligen var fylld av faktafel (vilket snabbt blev den etablerade sanningen) eller om det fanns utrymme för olika tolkningar.

Årets mediehändelse: Lanseringen av Medievärlden Premium.

Årets citat: P1 Sommar bjöd på fler guldkorn än Nûjen. Årets roligaste citat oavsett medieslag kommer från ekonomijournalisten Carolina Neurath, om att hon kollapsade på toalettgolvet och grät när hon inte vann Guldspaden. Jag rekommenderar svenska journalister, särskilt yngre, att bo och arbeta utomlands i något år för att få perspektiv på ankdammen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies