"Arabisk vinter - Årets mediehändelse"

26 december, 2013

Arabisk vinter och tyfonen i Filippinerna, var årets mediehändelser, tycker Åke Pettersson, Sveriges Radio Malmö.

Så här summerar han Medieåret 2013:

Årets scoop: SVTs UG-trojkas avslöjanden om Telias skumma affärer.

Årets journalist: Niklas Orrenius. Och Erik Sandberg genom den lågmälda SVT-dokumentären ”Lönesänkarna” – om hur inkomstskillnaderna ökat kraftigt.

Årets flopp: Att Dawit Isaak sedan över tolv år sitter inspärrad utan att någon ens fått tala med honom. Och att vi i medierna missade att i förväg dra igång en debatt om det senaste angreppet på offentlighetsprincipen.

Årets flipp: 17-åriga Vanessa Berhans kampanj för morbrodern – också journalist, fängslad i Eritrea. Snowdens läckor, som gav avslöjanden om USAs utbredda avlyssning.  

Årets drev: Delar av den brittiska pressens fortsatta press mot The Guardian för att bladet avslöjade de andras telefonavlyssning mm.

Årets mediehändelse: Arabisk vinter, tyfonen i Filippinerna.

Årets citat: ”Ingen fara!” Sade bred majoritet i riksdagen och godkände allvarligt ingrepp i offentlighetsprincipen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies