Gå direkt till textinnehållet

AT är överens med fodringsägarna

Det är nu i princip klart att rekonstruktionen kan avslutas på Alingsås Tidning (AT). I måndags beslutade tingsrätten att fastställa ackordet.

Journalisten har tidigare berättat om ackordsförhandlingen för AB William Michelsens Boktryckeri, ägarbolaget bakom den prenumererade tredagarstidningen Alingsås Tidning samt de tre gratistidningarna Lerums Tidning, Partille Tidning och Härryda-Posten.

Bolaget har sedan juni 2016 varit under rekonstruktion, men har nu kommit överens med sina fordringsägare. Vid tingsrättsförhandlingen stod det klart att en överväldigande majoritet av fordringsägarna, motsvarande 97 procent av den totala skulden, säger ja till ackordet, skriver Alingsås Tidning på sin sajt.
 
För bolagets VD William Michelsen är beskedet glädjande.

”Det är skönt att det är över. Nu kan vi och våra anställda koncentrera oss på verksamheten. Jag vill ge en eloge till de anställda som ställt upp under dessa svåra tider och gjort ett fantastiskt jobb, säger han och riktar även ett stort tack till advokaterna Johan Sölveland, Glimstedts och Lennart Larsson, Wåhlings advokatbyrå”, säger Michelsen till tidningen.

Stefan Samuelsson är ordförande för journalistklubben och lättad över beskedet.

”Det är skönt och bra att vi äntligen har kommit så här långt. Det har tagit lite för lång tid, även om det kanske var nödvändigt. Men det är tråkigt att vi har tappat en del kompetens i företaget under den här långa processen och den osäkra tiden”, säger han.

Totalt är det cirka 9,1 miljoner kronor som omfattas av ackordet. Det beslut som tingsrätten fattat kan överklagas fram till den 7 augusti.

Fler avsnitt
Fler videos