Gå direkt till textinnehållet

Ändrade uppsägningstider i nya kollektivavtal

Flexpension införs även på kollektivavtalsområdena tidskrifter och etermedier. Samtidigt förkortas uppsägningstiderna.

Precis som i public service-avtalet omfattar kollektivavtalen som nu tecknats för tidskrifter och kommersiella etermedier löneökningar på totalt 6,1 procent över tre år, och flexpension på 0,4 procent liksom en förstärkt möjlighet att gå ner i tid från 62 års ålder.

– Den stora vinsten inte minst för yngre medlemmar, födda 1979 eller senare, är en långsiktig och väsentligt förstärkning av deras pensionskapital. Det ökar det garanterade värdet för individen och det ökar det fasta värdet av avtalen – det är därför det varit en viktig fråga för oss, framhåller Journalistförbundets förhandlingschef Johan Lif.

Avtalen innebär också skrivningar om minskade möjligheter för arbetsgivarna att missbruka visstidsanställningar. Den som varit anställd för särskilda behov blir tillsvidareanställd efter två år.

Den största eftergift Journalistförbundet gjort är förkortade uppsägningstider.

– Vi går till det system som finns i tjänstemannaavtalen i övrigt. Man följer lagens regler upp till sex månaders uppsägningstid [för den som varit anställd i 10 år], sedan har man kompletterande ytterligare sex månader om man är över 55 och har jobbat tio år eller mer, säger Johan Lif.

De nya uppsägningstiderna gäller dock inte den som redan är anställd och är inne i dagens system, såvida inte det nya systemet är bättre. Reglerna gäller bara för den som anställs från 1 juli 2017.

En prövotid för visstidsanställningar införs också.

Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling vill inte lyfta ut delar av avtalen som han är extra nöjd eller missnöjd med.

– Helheten innebär uppsidor för båda parter. Enskilda delar stod inte på vår önskelista.

Vad har varit mest svårsmält?
– När man tecknat ett avtal ska man inte sitta och vara irriterad över en detalj. Vi har en acceptans för helheten. De här tre avtalen vi tecknat är avtal vi kan utveckla framåt och är bra verktyg våra klubbar att jobba med i vardagen. Fungerande lokala organisationer är det centrala. Utan dem spelar det inte så stor roll vad det står i kollektivavtalen.

Journalistförbundet och Medieföretagen är överens om att övergångsregler för anställda före 1 juli 2017 gäller även vid verksamhetsövergång. Därför har den lokala journalistklubben på TV4/Nyhetsbolaget och arbetsgivaren kommit överens om att de äldre uppsägningstiderna gäller vid den planerade verksamhetsövergången till Bonnier Broadcasting.

Läs mer om avtalen här.

Journalisten söker Medieföretagen.

Förhandlingarna om de två återstående kollektivavtalen, dagspress och bemanning, fortsätter i nästa vecka.

Fler avsnitt