Alla på NA ska bli
multijournalister

21 januari, 2016

I mars blir Nerikes Allehanda en del av koncernen Mittmedia. Det innebär bland annat att alla reportrar och fotografer på tidningen blir multijournalister.

Journalisten har tidigare berättat att Mittmedia köpt upp det tidigare Stampen-ägda Promedia där bland annat Nerikes Allehanda (NA) ingår. Nu kan Journalisten berätta att affären bland annat innebär att NAs renodlade fotograf- och reporterroller kommer att försvinna.

Tidningens fyra fotografer och fotochef ska nu gå en utbildning som gör dem till multijournalister, avslöjades på ett möte med ägarna nyligen. Precis som reportrarna, som i framtiden också ska kunna filma och fotografera.

– Deras (Mittmedia red.anm) policy är att alla ska kallas för multireportrar, så man ska kunna plåta, skriva och göra rörligt. Det här är alltså vad Mittmedias ledning vill. Men givetvis så ska det förhandlas om det, säger Lennart Almqvist, klubbordförande för Promedias journalistklubb.

Är det aktuellt med nedskärningar?
– Nej det är det inte. Däremot kommer det att komma sparpaket vad det lider framåt våren, det kan man nog utgå från. Men då pratar jag om hela Mittmedia och inte bara Nerikes Allehanda. Men det är inte så att man gör sig av med några fotografer nu, säger Lennart Almqvist.  

I mars är det sagt att Nerikes Allehanda och Promedia-fusionen med Mittmedia ska vara genomförd. Utbildningen för fotografer och reportrar ska dra igång redan i vår. 

– Det blir olika former av utbildningar för alla, en del reportrar måste bli bättre på att hantera en kamera och en del fotografer ska lära sig skriva lite bättre. Hela affären bygger ju på att man ska rationalisera verksamheten, fortsätter Lennart Almqvist.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies