Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet gör smygreträtt från Twitter/X

Aftonbladets Twitter-sida har sedan en vecka tillbaka inte uppdaterats, rapporterar Kulturnytt. Tidningens biträdande redaktionschef Martin Schori bekräftar att de slutat använda sitt huvudkonto – men att vissa delar av verksamheten kommer fortsätta finnas på plattformen. 

Den 6 september slutade plötsligt Aftonbladet att göra inlägg på från sitt konto på Twitter/X, något som Kulturnyheterna var först med att uppmärksamma. 

Martin Schori är inte tillgänglig för en intervju men bekräftar i ett sms för Journalisten att de har tagit ett aktivt beslut att sluta använda sitt huvudkonto. 

”Så som Twitter har utvecklats tycker vi inte att vi har något att vinna på att vara där och vi lägger våra resurser på att vara på andra plattformar. En typ av omprioriteringar vi gör hela tiden”, skriver han. 

Annons Annons

Twitter/X har fått mycket kritik sedan techmiljardären Elon Musk köpte bolaget. Bland annat har Sveriges Radio fattat ett beslut om att helt lämna plattformen. Men riktigt så dramatiskt är inte Aftonbladets beslut. Vissa avdelningar på tidningen kommer att fortsätta uppdatera sina sidor, och enskilda medarbetare får fortsätta använda plattformen. 

”Det finns anledning för vissa att fortsätta, till exempel de som jobbar med opinionsbildning”, skriver Martin Schori.

För den som följer Aftonbladet på Twitter/X eller går in på deras sida finns ingen information om att sidan slutat uppdateras. Varför inte det?

”Jag vet faktiskt inte, det var inget jättestort beslut. Det kanske vi kommer göra”, skriver Martin Schori.

Lucas De Vivo
lucas.devivo@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos