Gå direkt till textinnehållet

90 tjänster kan försvinna från TV4

TV4Nyheterna flyttar tillbaka in i hjärtat av verksamheten och Nyhetsbolaget avvecklas som bolag. Det är några av de stora förändringarna i det omställningsprogram som Bonnier Broadcasting presenterade för medarbetarna i dag.

 Enligt förslagen ska förändringarna leda till besparingar på 400 miljoner kronor på årsbasis. Ett nittiotal tjänster berörs i hela affärsområdet.

”Vårt mål är att erbjuda våra tittare och användare Sveriges bästa TV-upplevelser, oavsett plattform. För att få ökat handlingsutrymme måste vi bygga en ännu skarpare och effektivare organisation och en bättre kostnadsstruktur. Vi vill fortsätta ligga steget före i vårt transformationsarbete och därför genomför vi de här kraftfulla insatserna nu, när många av indikatorerna i vår verksamhet pekar uppåt, säger Casten Almqvist, VD för TV4 och Bonnier Broadcasting i ett pressmeddelande.

Nyhets- och samhällsjournalistiken flyttar åter in i kärnverksamheten, och det fristående Nyhetsbolaget avvecklas. En ny gemensam enhet för studio- och produktionsteknik för nyheter och sport utvecklas.
Den integrering av TV4s och C Mores verksamheter som inletts sedan tidigare fördjupas på en lång rad andra områden, exempelvis inom marknad och kommunikation, digital publicering och planering.

Annons Annons

Till hösten avvecklas de linjära kanalerna TV4 Komedi och TV4 Fakta XL. Därutöver görs rationaliseringar och kostnadsbesparingar inom i princip alla delar av verksamheten. Den absoluta majoriteten av de drygt nittiotal tjänster som berörs finns i dag inom TV4, C More och Bonnier Broadcasting.

Fler avsnitt
Fler videos