Turkisk chefredaktör gripen

31 oktober, 2016

Turkiet har gripit chefredaktören för oppositionstidningen Cumhuriyet: Murat Sabuncu. Samtidigt har andra chefer och redaktionspersonal fått sina hem genomsökta.

Tillslagen sätts i samband med myndigheternas jakt på kopplingar till Fetullah Gülen, som bor i USA och som anklagas för att ligga bakom ett kuppförsök i Turkiet i somras. CNN Türk skriver på Twitter att anklagelserna mot tidningens medarbetare är att de ska ha begått brott i PKKs och Gülenist-rörelsens namn, skriver SR.se.

Den sekulära vänstertidningen Cumhuriyet står i opposition till det styrande islamistiska AK-partiet och president Recep Tayyip Erdogan. Gripandet är ett i raden av frihetsberövanden av turkiska journalister sedan kuppförsöket. Över hundra mediebolag har stängts sedan dess.

Taggar: Cumhuriyet, Erdogan

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies