Gå direkt till textinnehållet

Journalistdemonstration utanför FN-konferens

Bangladeshiska journalister som lever i exil i Europa demonstrerade utanför FNs internationella konferens om journalisters säkerhet i Wien.

Bland demonstranternas krav fanns påtryckningar för att få journalistmorden i Bangladesh utredda. Bara under de senaste tio månaderna har fyra journalister mördats i Bangladesh. Många journalister har gripits och torterats av de brottsbekämpande myndigheterna

De två TV-journalisterna och makarna Sagar Sarowar och Meherun Runi dödades i sin bostad i Dhaka den 11 februari i år.

Journalisten Jamal Uddin, reporter på tidningen Gramer Kagoj, mördades i Sharsha i sydvästra distriktet Jessore den 15 juni i år. Han stacks och hackades till döds av en grupp män på en marknad.

Annons Annons

Talhad Ahmed Kabid, reporter på bangladeshiska tidningen Dainik Narsingdi Bani, sköts till döds den 23 oktober av oidentifierade beväpnade män i staden Narsingdi.

Ingen har åtalats för dessa mord på journalister i Bangladesh. Reportrar utan gränser och Kommittén för att skydda journalister (CPJ) har fördömt alla mord på journalister i Bangladesh.

Bangladesh rankas på 129 plats av 179 länder i det senaste pressfrihetsindexet (World Press Freedom Index) som sammanställts av Reportrar utan gränser.

ANWAR HOSSAIN

Fler avsnitt
Fler videos