Gå direkt till textinnehållet

”Jag kan inte påminna mig att jag nånsin arbetat”

I kväll kommenterar Arne Hegerfors sin sista match som anställd. Av hälsoskäl slutar hans sin anställning på Canal Plus och TV4 från månadsskiftet. Till Journalisten säger han att han inte upplever uppgiften som sportkommentator som ett arbete, eftersom det är så lustfyllt.

Arne Hegerfors började som sportkommentator på SVT 1969. Men att kvällens match i Göteborg blir den sista han kommenterar är inte säkert.

– Som anställd har jag ju med automatik fått kommentera matcher, men det klarar jag inte längre av hälsoskäl. Men om de ringer och frågar om jag vill hoppa in så gör jag gärna det, beroende på hur jag mår och hur många hjärnceller som är kvar, säger Arne Hegerfors till Journalisten.

Han tycker inte att den sista matchen känns som något speciellt.

Annons Annons

– Jag förbereder mig på samma sätt som inför alla matcher.

I morgon tisdag håller TV4 en avskedsfest för honom, med 80 inbjudna personer som på något sätt betytt något för Arne Hegerfors under karriären.

Han beskriver jobbet som sportkommentator som ett drömjobb, eller förresten inte som ett jobb alls, bara en dröm.

– Om jag hade hittat på ett jobb så hade det varit det jag har sysslat med. Jag är lite förvånad över att det finns i verkligheten.

– Det känns inte alls som ett arbete, eftersom det är så lustfyllt. Jag uppfattar inte att jag någonsin har haft en arbetsdag. Så är det. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin har jobbat, säger Arne Hegerfors.

Fler avsnitt
Fler videos