Utgivarna hade möte med Säpo

10 januari, 2014

Mötet med Säpo som organisationen flera gånger bett om har nu ägt rum.

Med anledning av hoten mot flera tidningar bad Utgivarna under hösten om ett möte med Säkerhetspolisen för att diskutera varför skydd av medierna inte prioriterats trots att Säpo enligt lag är skyldigt att utreda hot mot journalister.

I onsdags ägde mötet rum, skriver Medievärlden. Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter, ordförande Ove Joanson, Correns publisher Charlotta Friborg, TV4-VDn Casten Almqvist och Sveriges Tidskrifters ordförande Unn Edberg träffade ledningen för Säpo och Rikskriminalpolisen.

"Det var ett riktigt bra möte. Uppslutningen visade att de tar frågan om hot mot journalister på största allvar", säger Jeanette Gustafsdotter till Medievärlden.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies