Gå direkt till textinnehållet

Två chefredaktörer får gå från Sörmlands Media

Eskilstuna-Kurirens chefredaktör och utgivare Eva Burman blir chefredaktör och utgivare även för Sörmlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren. Anna Falk och Marie Hillblom slutar därmed.

Det meddelar NTM, som nyligen tog över ägandet av Sörmlands Media, i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

”Jag är givetvis hedrad att få det här utökade ansvaret. Mitt främsta uppdrag är att fortsätta den digitala utvecklingen och samordningen mellan redaktionerna för att kunna leverera den bästa lokaljournalistiken. Jag vill också skapa känslan kring ett vi, så vi fungerar som en redaktion”, säger Eva Burman i en kommentar.

Anna Falk var chefredaktör på Sörmlands Nyheter och Marie Hillblom på Katrineholms-Kuriren.

– Det känns förstås tråkigt eftersom jag älskar det här jobbet. Jag tycker att det är ett av de viktigaste och roligaste uppdragen man kan ha att vara med och påverka samhällsutvecklingen, säger Marie Hillbom till Katrineholms-Kuriren.

Marie Hillblom säger också:

"Eftersom nya ägaren nu sätter en organisation där min roll inte längre finns kvar blir detta den naturliga följden. Det accepterar jag. "

Samtidigt har Jenny Hoflund Bergvall idag utsetts till ny vd för Sörmlands Media efter Jimmie Näslund, som valde att lämna koncernen i samband med NTM-affären. Hon har de senaste två åren varit marknads- och försäljningschef i Sörmlands Media.

Journalisten söker NTMs vd Lennart Foss.

 

Fler avsnitt
Fler videos