Eva Burman blir utgivare för två tidningar till. FOTO: Eskilstuna-Kuriren

Två chefredaktörer får gå från Sörmlands Media

11 januari, 2019

Eskilstuna-Kurirens chefredaktör och utgivare Eva Burman blir chefredaktör och utgivare även för Sörmlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren. Anna Falk och Marie Hillblom slutar därmed.

Det meddelar NTM, som nyligen tog över ägandet av Sörmlands Media, i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

”Jag är givetvis hedrad att få det här utökade ansvaret. Mitt främsta uppdrag är att fortsätta den digitala utvecklingen och samordningen mellan redaktionerna för att kunna leverera den bästa lokaljournalistiken. Jag vill också skapa känslan kring ett vi, så vi fungerar som en redaktion”, säger Eva Burman i en kommentar.

Anna Falk var chefredaktör på Sörmlands Nyheter och Marie Hillblom på Katrineholms-Kuriren.

- Det känns förstås tråkigt eftersom jag älskar det här jobbet. Jag tycker att det är ett av de viktigaste och roligaste uppdragen man kan ha att vara med och påverka samhällsutvecklingen, säger Marie Hillbom till Katrineholms-Kuriren.

Marie Hillblom säger också:

"Eftersom nya ägaren nu sätter en organisation där min roll inte längre finns kvar blir detta den naturliga följden. Det accepterar jag. "

Samtidigt har Jenny Hoflund Bergvall idag utsetts till ny vd för Sörmlands Media efter Jimmie Näslund, som valde att lämna koncernen i samband med NTM-affären. Hon har de senaste två åren varit marknads- och försäljningschef i Sörmlands Media.

Journalisten söker NTMs vd Lennart Foss.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies