Gå direkt till textinnehållet

Tio miljoner mer i läsarintäkter för HD/Sydsvenskan

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan ökar antalet prenumeranter och närmar sig 34 000 digitala prenumerationer. Nu planerar man nyanställningar på redaktionerna.

I ett pressmeddelande uppger HD/Sydsvenskans ledning att två år efter premiären för HDs och Sydsvenskans digitala premiumtjänst närmar man sig 34 000 prenumeration. Ökningen är större än tappet i papper, vilket innebär att antalet betalda prenumerationer ökar på totalen. Läsarintäkterna ser ut att bli tio miljoner kronor större 2018 jämfört med 2017.

”Oerhört glädjande och ett kvitto på att vi gör rätt saker på alla håll i organisationen”, säger Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan, i en kommentar.

De starka resultaten har lett till möjligheter att satsa på kärnverksamheten, och företaget planerar för nyanställningar på redaktionerna.

”Vi har precis gjort klart med en utökning på sportredaktionen i Helsingborg. Dessutom permanentar vi en satsning på bevakning av Skåne utanför våra kärnområden som vi startat i projektform med mycket bra utfall”, säger Jonas Kanje, chefredaktör för Helsingborgs Dagblad, i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos