SVT får böta 100 000

10 april, 2012

GRN-fällning Sveriges Television ska betala 100 000 kronor till staten i särskild avgift. Det slår förvaltningsrätten i Stockholm fast och går därmed på Granskningsnämndens linje.

Granskningsnämnden kan begära att programföretag får böta efter att de har fällts i nämnden. Den fällning som SVT nu får betala dyrt för gällde två inslag om nöjesparken Gröna Lund i programmet Gomorron Sverige våren 2010.

Enligt Granskningsnämnden var det otillbörliga gynnandet SVT gjorde sig skyldigt till "påtagligt och skedde i en rikstäckande morgonsändning i en
public service-kanal med hög andel tittare". Nämnden argumenterar också för böterna genom att hänvisa till att SVT tidigare har fällts för otillbörlig gynnande. 

Den tidigare högsta avgift som SVT dömts till för otillbörligt gynnande har varit 50 000 kronor.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-fällning

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies