Gå direkt till textinnehållet

Storsatsning på debatt i Dalarna

Röster som annars inte hörs ska komma till tals. Det är grundorsaken till att DT, Dalarnas Tidningar, ska satsa på mer debatt. Sara Telde är ny debattledare.

– Det är fantastiskt kul att få initiera en verksamhet, skapa den och sedan få driva den, säger Sara Telde.

– Det vi gör är att ta den etablerade formen debatt till den digitala eran.

Sara Telde har den senaste tiden vikarierat som ledarskribent, men får nu den nya tjänsten som debattledare.

Annons Annons

– Vi kommer att jobba nyhetsnära. Vi ska ta upp aktuella händelser och diskutera dem, men vi kommer också initiera debatter som vi tycker är viktiga.

Debattsatsningen kommer att vara ett komplement till DT nära, som är en facebookgrupp med medborgarjournalistik.

– Där ser vi till att ta emot de tips som kommer. Jag håller också koll på de sociala flödena och plockar upp saker därifrån. Vi jobbar proaktivt med att få nya röster och sitter inte bara och väntar. 

Satsningen kommer bland annat bestå av TV-sända debatter runt om i Dalarna varje månad och en särskild satsning på att nå ut i sociala medier.

– Vi vet att opinionsmaterial är välläst i papperstidningen, men det har också en stor potential digitalt. Debatt är ryggraden i vår utgivning. Det var därför vi tillkom en gång i tiden. Den här debattsatsningen ska göra så att dalfolket får det lite roligare. Nya perspektiv och insikter skapar nya samtalsämnen vid frukostbordet, säger Carl-Johan Bergman, chefredaktör på DT.

Fler avsnitt
Fler videos