Gå direkt till textinnehållet

Sommar i P1 lämnar Spotify

Sveriges Radio slutar att lägga ut Sommar i P1 och Morgonpasset i P3 på externa lyssningsplattformar – vill inte kopplas ihop med andra varumärken och avsändare.

Vissa av SRs poddar publiceras sedan en tid exklusivt i Sveriges Radio Play, och den närmaste tiden kommer de att bli fler. Sommar i P1, Morgonpasset i P3 och extra avsnitt av USA-podden kommer inte att finnas på externa plattformar, som till exempel Spotify, Apple Podcast och Podplay.

Sveriges Radio vill genom beslutet bli en ”ännu tydligare avsändare framåt samt få en ännu starkare relation till sin publik”, uppger programdirektör Sofia Wadensjö Karén i ett inlägg på Sveriges Radio-bloggen.

”I en värld med allt fler påverkanskampanjer och där generativ AI ger helt nya möjligheter att sprida propaganda och desinformation blir trovärdiga avsändare – och trygga digitala miljöer – en allt viktigare motkraft. I vår app och på vår hemsida publiceras enbart innehåll som producerats med hjälp av professionella, journalistiska arbetsmetoder. Och det blir tydligare för användarna att Sveriges Radio är avsändare om man tar del av innehållet på vår egen plattform där det inte kopplas ihop med andra varumärken och andra avsändare. Sveriges Radios varumärke är, kort sagt, en garant för tillförlitligt innehåll”, skriver Sofia Wadensjö Karén.

Annons Annons

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos