Rupert Murdoch
förhörs i London

25 april, 2012

I dag är det mediemogulen Rupert Murdochs tur att frågas ut i London. Samtidigt kämpar Storbritanniens kulturminister för sin politiska överlevnad efter avslöjanden om täta band med News Corporation.

Igår frågades Murdochs son, James Murdoch, ut av den obereonde kommission som granskar mediernas arbetsmetoder efter avlyssningsskandalen förra sommaren. James Murdoch fick svara på frågor om de täta kontakterna mellan News Corp och Storbritanniens kulturminister Jeremy Hunts stab.

Enligt bevismaterial som Leveson-kommissionen lade fram igår ska kulturministern ha försett Murdochs bolag med viktig information i samband med att bolaget försökte ta över den brittiska betalkanalen BSkyB.

Gårdagens avslöjanden fick oppositionspartiet Labour att kräva kulturminister Hunts avgång. Han slåss nu för sin politiska överlevnad och hävdar att bilden som getts är ofullständig, rapporterar brittiska medier.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies