Pressfrihetskampanj i samband med fotbolls-VM i Ryssland

13 juni, 2018

Reportrar utan gränser drar nu igång en kampanj för att uppmärksamma förföljelse av journalister i Ryssland, och för att hedra de journalister som fortsätter att bjuda motstånd.

Fler journalister och bloggare är nu fängslade i Ryssland än någon gång sedan Sovjetunionens kollaps 1991, uppger Reportrar utan gränser i kampanjen som inleds i dag. 34 journalister har mördats i yrkesutövningen i Ryssland sedan Vladimir Putin blev premiärminister 1999, och i de flesta fall har mördarna gått fria, enligt RUG.

I kampanjmaterialet finns bland annat en klistermärkesbok med sju fängslade ryska journalister och bloggare, samt en falsk fotbollsplan i Paris med foton av samma journalister.

”Det stora publikintresset runt VM får inte överskugga den orättvisa matchen mellan staten och de oberoende medierna i Ryssland”, sade RUGs generalsekreterare Christophe Deloire vid en presskonferens på onsdagen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies