Gå direkt till textinnehållet

Pappers-Metro ska säljas

Kort efter Mats Qvibergs avhopp vill huvudägaren Christen Ager-Hanssen sälja papperstidningen. Huvudkontoret ska flytta till London och framtidssatsningen blir 100 procent digital.

I en intervju med DN avslöjar Ager-Hansen, vd på Custos, att papperstidningen Metro är till salu.

”Skulle vi få ett bud på tidningen som vi tycker är vettigt, från en vettig aktör, så är vi beredda att sälja tidninge”n, säger Christen Ager-Hanssen.

På frågan varför han vill sälja tidningen, svarar Christen Ager-Hanssen.

”Man kan säga att framtiden i print är sjunkande. I vår värld vill vi satsa på allt digitalt: Metro24, Metro Mode, Metro Jobb och metro.se. Vi vill ha kvar och utveckla alla digitala kanaler och vi vill ha kontroll över varumärket. Men en tidning är inget viktigt strategiskt instrument för oss och själva pappersprodukten blir en mindre och mindre del av vår koncern”.

En eventuell köpare ska kunna licensiera varumärket berättar Ager-Hansen vidare. Men alla digitala produkter ska de alltså själva satsa på. Hur Metro ska lyckas med sin digitala omställning, som alla andra tidningskoncerner i landet fortfarande kämpar med, framgår inte helt. Ager-Hanssen menar dock att Metros fördel är att de inte har några betalväggar eller dyra abonnemang.

Efter att Metros tidigare minoritetsägare Mats Qviberg intervjuats av en högerpopulistisk sajt ville Miljöpartiet i Stockholm häva tidningens distributionsavtal i tunnelbanan. Men partiet har nu ändrat sig bekräftar Tomas Eriksson, gruppledare i Stockholm, i en intervju med Kulturnytt i P1.

"Efter vi fått budskapet att den kvarvarande ägaren inte kommer lägga sig i det redaktionella arbetet och att inget samarbete med Nyheter idag kommer ske så ser jag ingen anledning till att säga upp avtalet", säger Tomas Eriksson till kanalen.

Fler avsnitt
Fler videos