”Många vill gå fotokurs”

5 februari, 2016

Södra journalistföreningen märkte att många medlemmar sökte stipendier för olika fotokurser. Nu har föreningen satt ihop en egen kurs som hålls i den rekreationsstuga man förvaltar.

Södra journalistföreningen är en rest från när Journalistförbundets uppdelning var mer regional. Föreningen förvaltar en stuga i Mölle där medlemmar kan få rekreation och delar ut stipendier till SJF-medlemmar boende i Skåne och Blekinge.

– Vi har hårt tryck på våra stipendier, och vi har märkt att många vill gå olika fotokurser, med motiveringen att de behöver ta bilder för sina arbets- och uppdragsgivare. Därför har vi tagit beslut att för första gången sätta ihop en egen kurs för att kunna hjälpa flera medlemmar, berättar Torbjörn Hallgren, ledamot i Södra journalistföreningen.

Under våren delar man ut sex stipendier till medlemmar. Kursen sker i den egna stugan i Mölle. Stipendiet inkluderar en helg i stugan med övernattning, samt undervisning av fotoläraren Amelie Herbertsson.

Taggar: foto

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies