Föreningen Grävande journalisters ordförande Fouad Youcefi och grävgeneral Carrie Söderberg. FOTO: FGJ

Luleå värd för Gräv 2022

5 november, 2021

GRÄV 2022 Föreningen Grävande journalisters konferens Gräv 2022 och Guldspadegalan äger rum i Luleå i maj nästa år.

Ansvarig grävgeneral för konferensen blir journalisten Carrie Söderberg som jobbar på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

– Det ska bli oerhört roligt att få Gräv till Luleå och visa upp en region som står inför stora förändringar. I och med de gröna industrisatsningarna och att det talas om att vända på Sverigekartan finns det mycket att både upptäcka, förstå och granska i norr, säger hon i ett pressmeddelande.

Fouad Youcefi, ordförande för föreningen Grävande journalister tycker att det var hög tid att Luleå får stå värd för Gräv för första gången.

– Luleå och hela Norrbotten har en lång tradition av god undersökande journalistik som vi andra vill låta oss inspireras av, säger han i en kommentar.

Grävseminariet hålls den 20 till 21 maj nästa år på Kulturens hus i Luleå. Arrangörsgruppen består av medarbetare från Norr Media, Sveriges Television och Sveriges Radio samt från journalistföreningen Barents Press.

– Vi har ett brett kontaktnät både internationellt och nationellt och ser fram emot att kunna erbjuda ett spännande program och välkomna nyfikna, kunskapstörstande journalister till Luleå i maj. Norrbotten ligger centralt i Barents, och det vill vi naturligtvis ta vara på, säger Carrie Söderberg.

Beslutet om att förlägga Gräv 2022 till Luleå togs av en enig styrelse för föreningen Grävande journalister.

GRÄV 2022

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies