Gå direkt till textinnehållet

LÄSTIPSET

-

Samtal pågår

Dialogiska perspektiv på svenska mediedebatter

Per-Anders Forstorp, Per Linell, red

Carlsson Bokförlag

Kommunikation är svårt, men borde vara en självklar kunskap för alla som jobbar inom mediebranschen. Förstår man vem som bestämmer villkoren och vilka effekter mediernas val får, kan man lättare undvika obalans.

I Samtal pågår utgår författarna från några stora mediehändelser de senaste åren – Estonia, EU-omröstningen och Expressens Svart på vitt-kampanj. En aningen teoretisk, men samtidigt nyttig bok för den som vill se mediebevakningen ur ett kommunikationsperspektiv.

Nyhetsjournalistik i TV

En handbok

Eva Marling

Nya Doxa

För dem som tänkt sig en framtid inom TV kan Eva Marlings handbok ge en inblick i yrket.

Annons Annons

Marling är sedan måmnga år anställd på Sveriges Television och hon har arbetat både som reporter, programledare och redaktör.

I boken finns konkreta tips, allt från hur man som programledare får kontakt med tittaren till nyhetsvärdering och hur man hanterar hemliga källor. Tipsen exemplifieras med episoder ur verkligheten.

Pelle Polis

Galleri Index

Stockholm

Journalistik i konstnärlig form visas fram till 22 november på Galleri Index i Stockholm.

Det handlar om filmen Pelle Polis av Pål Hollender som utsattes för ett sexuellt övergrepp i sin ungdom.

Med videokameran i handen har Hollender närmat sig en polis som själv är pedofil och dömd för sexbrott. Efter ett tag går det upp för polisen att filmen inte är för privat bruk utan att den kommer att visas offentligt. Plötsligt får offret makt över gärningsmannen.

Filmen bygger på en hel del journalistisk research och kommer närmare tittaren än till exempel Striptease någonsin kan göra.

Fler avsnitt
Fler videos