Gå direkt till textinnehållet

Journalist och polis mördade i Mexiko

Journalisten Jesús Gutiérrez och en polisman dödades när personer öppnade eld mot en grupp poliser från en bil i San Luis Río Colorado, nära gränsen till USA.

Jesús Gutiérrez, 47, sköts ihjäl morgonen den 25 september i ett bostadsområde i staden San Luis Río Colorado i den mexikanska delstaten Sonora. Han utomhus och samtalade med fyra poliser som inte var i tjänst när personer i en svart Toyota öppnade eld mot gruppen. Jesús Gutiérrez och en polisman dog och de tre andra poliserna skadades.

Enligt åklagare var Jesús Gutiérrez inte måltavlan för attacken. Tre unga personer med kopplingar till organiserad brottslighet har gripits misstänkta för dubbelmordet.

Committee to Protect Journalists (CPJ) uppmanar i ett uttalande polisen att grundligt utreda motiven för attacken för att klargöra om Jesús Gutiérrez var måltavlan och om han befann sig på platsen i tjänsten.

Annons Annons

Jesús Gutiérrez arbetade för Notiface, en Facebookbaserad nyhetssida han själv grundat. Han rapporterade bland annat om brottsligheten i San Luis Río Colorado. Han är den sjätte journalisten som mördats i Mexiko i år. Förra året mördades 13 journalister i landet, det högsta dödstalet någonsin.

Fler avsnitt
Fler videos