FOTO: Tomas Ohlsson

"Jag hoppas att de
kommer ut snart"

23 februari, 2012

Prinsessan och medierna Kvart över fyra ringdes TTs Sofia Tanaka in för att åka till Karolinska. Nu står hon på en parkeringsplats på baksidan av sjukhuset och väntar på att få en skymt av de nya föräldrarna.

Den största delen av medieuppbådet har lämnat sjukhusområdet nu. Där TTs Sofia Tanaka och Isabell Gradin står är de ensamma så när som på några fotografer.

- Jag har varit här sedan klockan fem. Jag blev inringd kvart över fyra. När jag kom hit hade vi en reporter här sedan klockan två, säger hon.

Sofia Tanaka hade skrivit upp sig på TTs jourlista inför födseln.

- Jag tycker om att vara med när det händer stora saker, jag är oftast på helt enkelt.

6.15 fick de väntande reportrarna och fotograferna veta att det skulle bli en presskonferens klockan sju.

- Då förstod vi att det hade hänt något.

Sofia Tanaka uppskattar att de var 30-40 personer på presskonferensen.

Hur var stämningen bland journalisterna?

- Det var ganska spänt. Många blev nog lite rörda tror jag, när man märkte att prins Daniel var så tagen. Vad man än tycker om kungahuset är det ändå en nybliven förälder som står där.

Nu då, hur länge ska du vänta på parkeringen?

- Vi anar väl att de kommer att åka hem under dagen, men jag börjar bli väldigt kall nu så jag hoppas att de kommer ut snart.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Prinsessan och medierna

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies