FOTO: PK Norra

”Jag har gett en röst åt dem som inte hörs”

1 september, 2021

Samtal med Camilla Stenlund, lokalredaktör på Folkbladet i Skellefteå, grävde i den osunda arbetsmiljön inom Skellefteå kommun. Nu har hon tilldelats Publicistklubben Norras utmärkelse Silversleven.

Under fem år har Skellefteå kommun köpt ut anställda för 30 miljoner kronor.

– Det blir en person i veckan, säger Camilla Stenlund.

Hon har gjort ett omfattande jobb med att kontakta före detta anställda som blivit utköpta. Det handlar om allt från undersköterskor, barnskötare till andra med låg lön. Människor som skulle behövt rehabilitering, men där kommunen i stället valt att göra sig av med dem.

– Jag har skrivit många artiklar där de har fått berätta sina historier. Många har valt att göra det öppet även om vi var generösa med att de fick vara anonyma.

Tidningen lät också kommunledningen läsa i förväg för att de skulle få möjlighet att kommentera.

Camilla Stenlund har lagt ner mycket tid på artikelserien.

– Jag är jätteglad för priset och att jag kunnat ge röst åt dem som inte hörs. Men det skulle aldrig ha gått utan stöttande kolleger och chefer.
Efter artikelserien har kommunen tagit fram ett åtgärdsprogram i 20 punkter för att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies