Gå direkt till textinnehållet

Henrik Berggren slutar som kulturchef på DN

Dagens Nyheters kulturchef Henrik Berggren avgår den 1 september. Lars Linder går in som tf kulturchef under hösten, tills en ny chef rekryterats.

Dagens Nyheters kulturchef Henrik Berggren avgår den 1 september. Lars Linder går in som tf kulturchef under hösten, tills en ny chef rekryterats.

På torsdagen informerades de anställda på Dagens Nyheter om en rad stora förändringar i tidningens redaktionsledning.

Kulturchefen Henrik Berggren lämnar sin post efter sommaren och återgår till att bli kulturskribent på tidningen, efter att först vara tjänstledig i ett halvår för att skriva färdigt en bok.

– Jag har rätt att återvända till tidningen som reporter. Jag vill skriva i Dagens Nyheter, så det räknar jag med att göra, säger Henrik Berggren till dn.se.

Lars Linder träder in som tf kulturchef från 1 september. Rekrytering av en ny kulturchef ska ske under hösten.

bryt

Redaktionschefen Ola Sigvardsson lämnar posten som redaktionschef, med ansvar för det dagliga tidningsarbetet, och blir biträdande chefredaktör och utvecklingsansvarig, med bland annat det strategiska produktionsansvaret. I klartext: den som får handskas med det trilskande trycket.

– Det är en uppgift jag ser fram emot. Både att helt få ägna sig åt utvecklingsprojekt och åt att hålla samman det pussel som krävs för att få ut en tidning, säger Ola Sigvardsson till Journalisten.

bryt

Ny redaktionschef blir Pia Skagermark, med det renodlade journalistiska ansvaret för hela redaktionen. Eftersom hon snart ska vara barnledig kommer nyhetschefen Mats J Larsson att vikariera som redaktionschef från 1 september. Vikarie för honom blir i sin tur nuvarande featurechefen Maria Hedlund. Tjänsten som featurchef kommer att försvinna.

bryt

Ny administrativ redaktionschef blir Charlotta Friborg.

mj@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos