Gå direkt till textinnehållet

Grundaren Thomas Gür lämnar Bulletin

Bulletins grundare Thomas Gür lämnar sina uppdrag som kolumnist och senior editor på tidningen. På Facebook beskriver han sitt engagemang i tidningen som ”ett allvarligt misstag”.

Thomas Gür skriver på Facebook att han på torsdagen meddelat att han inte tänker fortsätta att vara kolumnist i Bulletin och att han har sagt upp sig från uppdraget som senior editor.

”Mitt motiv för detta är att projektet i sin utveckling kommit att gå i en riktning som är långt från mina riktmärken och kvalitetsmål vad gäller publicistik, affärsmässighet och bolagsstyrning, oavsett vilket uppdrag man utför, och den motiveringen torde inte överraska den som känner mig och min strävan i arbete och i texter”, skriver Thomas Gür på Facebook och fortsätter:

”Jag har tidigare skrivit att mitt Ja till Euron i folkomröstningen 2003 är min enskilt allvarligaste politiska missbedömning. Till detta kan jag nu tillfoga att min missräkning om vad Bulletin kom att bli, mot vad det kunde ha blivit, är ett av mina hittills allvarligaste professionella och även i stor mån också personliga missbedömningar.”

Annons Annons

Journalisten avslöjade förra veckan en allvarlig och öppen konflikt mellan Bulletins redaktionsledning och ägartrion Tino Sanandaji, styrelseordförande Atta Tarki och vd Pontus Tholin om kontrollen av innehållet i Bulletin.

Fler avsnitt
Fler videos