Gå direkt till textinnehållet

Gräv ställs in och kommer igen

Efter regeringens beslut att förbjuda sammankomster för fler än 500 personer för att hindra smittspridning av Corona-viruset, har nu Grävföreningens styrelse beslutat att ställa in Gräv i Borås nästa helg.

– Det känns fruktansvärt tråkigt såklart. Jag vet att det är så många som sett fram emot att komma till Borås, och det är också många som kämpat hårt för att arrangera årets Grävkonferens, säger Fouad Youcefi, ordförande i FGJ i ett pressmeddelande.

Man konstaterar i pressmeddelandet att Grävseminariet årligen samlar mellan 500-800 deltagare och därmed ingår i den kategori folksamlingar som inte får hållas.

– När beskedet från regeringen och Folkhälsomyndigheten kom så blev det omöjligt att ta något annat beslut än det här, säger Fouad Youcefi.

Annons Annons

Styrelsen fattade också beslut om ett nytt datum för Gräv 2020. Arrangemanget kommer att genomföras i Borås den 18-19 september.

– Årets tema är motstånd, och nu stötte vi på den absolut sista typen av motstånd vi trodde skulle drabba oss. Men med ett sånt tema vore det konstigt om vi kastade in handduken. Nu sörjer vi detta, håller oss friska och börjar ladda upp inför en ännu bättre konferens i höst, säger grävgeneralen Hanna Grahn i pressmeddelandet.

När det gäller guldspadarna så kommer även dessa att utses under september-Gräv.

Fler avsnitt
Fler videos