Fälls för intervju med Trumpsupporter

13 november, 2017

GRN-beslut SVTs reporter hade ett alltför provokativt förhållningssätt i en intervju med en Trumpsupporter. Det menar Granskningsnämnden i ett beslut.

En SVT-intervju med en Trumpsupporter i samband med Donald Trumps installation som president i januari fälls av Granskningsnämnden.

Flera anmälare ansåg att reportern hade ett påstridigt sätt mot intervjupersoner och ställde ledande frågor. GRN ger dem rätt och anser att reportern hade ett förhållningssätt som var så provokativt att det passerade gränsen för vad som kan accepteras inom ramen för kravet på opartiskhet i sändningstillståndet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies