DN tar över Kamratposten

7 december, 2018

Från årsskiftet tar Dagens Nyheter över utgivningen av Kamratposten som idag ges ut av Bonnier Magazines & Brands.

DN och KP har sedan tidigare ett samarbete om DNs juniorsidor, och det samarbetet kommer att fördjupas när KP flyttar in hos DN.

Det redaktionella arbetet på KP kommer inte att förändras när DN tar över utgivningen, uppger KPs chefredaktör Lukas Björkman.

”DN har kommit mycket längre än oss digitalt. Längst i Sverige rent av. Det är självklart en stor fördel för oss att flytta in i den miljön. Vi får även chansen att synas i nya kanaler och förhoppningsvis locka nya prenumeranter. Sedan handlar det om ansvar att förvalta ett väldigt fint arv också. KP grundades 1892. Tillsammans har KP och DN nästan 300 år av tidningsmakeri i ryggen. Att vi går tillsammans in i framtiden känns helt rätt”, säger Lukas Björkman till DN.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies