Gå direkt till textinnehållet

Detta händer under DigiGräv

DigiGräv har sparkat igång. Redan vid lunch, klockan 12, kan du mingla loss digitalt med andra grävare.

DigiGräv 2020 är nu igång och bjuder på över 30 olika programpunkter under fredagen och lördagen.

Klockan 13.00 idag talar Maria Ressa, utsedd till Årets person 2018 av Time Magazine, och en av världens mest inflytelserika journalister.

Ressa har bland annat grundat den filippinska nyhetssajten Rappler och gång på gång utsatts av attacker från myndigheterna efter sina granskningar av Duterte-regimen.

Annons Annons

Journalisten har tidigare listat några av höjdpunkterna under DigiGräv. Klart är att du redan vid lunch, klockan 12, kan mingla loss digitalt med andra grävare.

Årets Guldspadegala går av stapeln digitalt, från Borås kongress. Den startar klockan 16.00 idag, och följs av ett eftermingel.

Det är inte bara reportrar som prisas under Guldspadegalan. FGJ delar även ut arbetsledarpriset Gyllene dynamon.

– Det är vårt sätt att säga att vi ser det hårda slit som arbetsledare och chefer lägger ner för den undersökande journalistiken och på att hjälpa inte sällan ganska krävande reportrar, säger Fouad Youcefi, ordförande i Föreningen grävande journalister, i en kommentar.

Vinnaren av Gyllene dynamon tilldelas också ett stipendium från Medieledarna som valt att höja stipendiesumman från 10 000 till 25 000 kronor.

Här kan du se hela programmet under DigiGräv.

Fler avsnitt
Fler videos