Chefredaktör sparkas efter AI-intervju

24 april, 2023

Die Aktuelles chefredaktör Anne Hoffmann får sparken efter en fejkintervju med formel 1-stjärnan Michael Schumacher.

I magasinet Die Aktuelles senaste nummer publicerades en AI-skapad fejkintervju med Michael Schumacher, som inte låtit sig intervjuas sedan en allvarlig skidolycka för tio år sedan.

Schumachers familj hotade att stämma tidningen och nu får chefredaktören Anne Hoffman sparken, uppger ägarbolaget Funke i ett pressmeddelande. Bolaget ber familjen Schumacher om ursäkt.

”Denna smaklösa och vilseledande artikel borde aldrig ha publicerats. Den motsvarar inte på något sätt de normer för journalistik som vi – och våra läsare – förväntar oss av ett förlag som Funke”, säger vd Bianca Pohlmann, i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies