Gå direkt till textinnehållet

Bulletins ledning: ”Vi arbetar på en konstruktiv lösning”

Bulletins vd Pontus Tholin (bilden) och delägaren Tino Sanandaji bemöter kritiken, och attackerar samtidigt sin egen redaktionsledning.

Journalisten avslöjade i tisdags en infekterad konflikt på tidningen Bulletin mellan redaktionen och ägartrion Pontus Tholin, Atta Tarki och Tino Sanandaji. Ingen från ägarsidan har velat ställa upp på en intervju, men nu svarar två av dem skriftligt på Journalistens frågor.

I ett sms till Journalisten skriver Bulletins vd och delägare Pontus Tholin:

”Med anledning av att fackföreningstidningen Journalisten i tisdags valde att publicera en försåtligt ensidig framställning av en intern konflikt inom Bulletin, vilken övrig media lika glatt som okritiskt spann vidare, vill jag kort klargöra att tidningens ledning, till skillnad från dess redaktionsledning, med största allvar arbetar på en konstruktiv lösning i syfte att värna bolagets anställda, tidningens varumärke samt framför allt Bulletins prenumeranter.”

Annons Annons

I sms:et uppger Tholin att svaret är ett ”officiellt svar från Bulletin ABs bolagsledning”.

I en artikel i Journalisten i går uppmanade Journalistförbundets förhandlingschef Johan Lif Bulletin att skaffa kollektivavtal och menade att Tino Sanandajis publiceringar på Facebook, där denne kritiserat egna medarbetare på Bulletin, tydde på en ”arbetsgivarpolitisk omognad”.’

Tino Sanandaji svarar i ett mejl till Journalisten på kritiken från Journalistförbundet.

”För det första har jag aldrig varit emot kollektivavtal, jag föreslog rentav det i samtal för [NN] för att hantera arbetsmiljöproblem och ständig vuxenmobbning inom redaktionen”, skriver Tino Sanandaji i mejlet.

Han antar att Journalistförbundet har fått felaktig information, och skriver:

”Jag är ingen journalist, men det är heller inte de flesta inom Bulletin. Observera även att Bulletin är en liten ägarledd tidning där jag är formell medlem av ekonomiredaktionen samt affärschef med ansvar att bygga organisationen, inklusive nyhetsdelen. Jag är den enda som varnade för den nyhetschef och reporter som orsakade plagiatet, och den som ville gå ut med händelsen.”

Tino Sanandaji riktar i mejlet till Journalisten fler allvarliga anklagelser mot redaktionella medarbetare på Bulletin, och menar att redaktionella medarbetare har spridit lögner. Han menar att han därför haft fog för sin kritik på Facebook, och att Journalistförbundet inte känner till omständigheterna.

Han menar också att han inte hängt ut någon enskild medarbetare, samt att han försökt byta ut journalister som han menar inte skött jobbet på ett bra sätt, men att han stoppats av redaktionsledningen.

”Det är helt enkelt inte sant att jag hängde ut personen i fråga, jag skrev detta som tvärtom främst pekade ut chefers ansvar, samt skyddade övriga journalister som gör ett bra jobb från svepande kritik från SVT”, skriver Tino Sananadaji i mejlet.

Kritiken från SVT som Tino Sananadaji nämner i mejlet handlar om en kritikeranalys av Bulletin som SVT Kultur publicerade för två veckor sedan.

Fler avsnitt
Fler videos