Gå direkt till textinnehållet

Brasiliansk journalist halshuggen

Den brasilianska journalisten Evany José Metzker har hittats halshuggen i ett dike utanför staden Padre Paraíso. Metzker höll vid tillfället på att undersöka en grupp som misstänkts ägna sig åt barnprostitution.

I måndags hittades Evany José Metzkers huvudlösa kropp i ett dike strax utanför Padre Paraíso i nordvästra Minas Gerais i Brasilien. Huvudet hittades så småningom cirka 100 meter från kroppen. Hans händer var bundna och på kroppen återfanns hans plånbok, klocka och en ring. Enligt polisuppgifter till Committe to Protect Journalists ska Metzker ha mördats i onsdags eller torsdags förra veckan.

Den 67-årige Metzker drev bloggen Coruja Do Vale, där han skrev politiska nyheter och granskade missförhållanden i de fattiga norra och östra delarna av Minas Gerais, som är en av Brasiliens största regioner.

Hans fru uppger för CPJ att han reste till Padre Paraíso för tre månader sedan för att bedriva undersökande journalistik. Enligt lokala medier handlade det om en barnprostitutionsliga som var aktiv i området.

Polisen uppger att utredningen fokuserar på två möjliga motiv, antingen att mordet begåtts på grund av hans arbete som undersökande journalist, eller att det begåtts på grund av en kärleksaffär.

Fler avsnitt
Fler videos