Barometern klandras
för beskrivning av polis

12 december, 2013

MEN-beslut Barometern klandras av Pressens Opinionsnämnd för att ha publicerat namnet på en förhörsledare och beskrivit henne som aggressiv.

Den var februari som Barometern publicerade en artikel med rubriken ”Experter sågar polisförhör om mordet på Öland”. I artikeln står det att en polis begått allvarliga fel under utredningen av dubbelmordet i Mellby. Barometern beskriver polisens agerande mot en misstänkt som aggressivt.

Polisen anmälde artikeln till Pressombudsmannen, PO. Hon är kritisk till att hon namngivits trots att det fanns flera andra i utredningen, och att hon inte fått bemöta att hon skulle ha varit aggressiv.

Om en person uppträder aggressivt är en bedömningsfråga där olika personer kan komma till olika slutsatser, skriver PO.

Barometern utgivare har i sitt yttrande till PO visat tveksamhet till publiceringen av anmälarens namn. Trots detta publicerades polisens namn när artikeln trycktes i Oskarshamnsupplagan.

Därför anser PON att Barometern ska klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed

Taggar: Barometern, PON

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies