Gå direkt till textinnehållet

Adaktusson stämmer inte DN

Justitiekanslern går inte vidare med Lars Adaktussons (KD) förtalsanmälan mot Peter Wolodarski. Adaktusson kommer heller inte att driva målet civilrättsligt, rapporterar Svenska Dagbladet.

Journalisten rapporterade den 5 mars att journalisten och riksdagsledamoten Lars Adaktusson (KD) planerade att inom kort stämma DNs chefredaktör Peter Wolodarski för förtal, för tidningens rapportering om hur Adaktusson röstat kring abortfrågan i EU-parlamentet.

I fredags beslutade JK att inte gå vidare med Adaktussons förtalsanmälan, med hänvisning till att ärendet inte faller under allmänt åtal. Nu meddelar Lars Adaktusson att han inte heller kommer att driva fallet civilrättsligt, rapporterar SvD.

”JKs beslut innebär för min del att möjligheten till rättslig prövning och upprättelse nu i praktiken är stängd. Även om detta känns tungt gäller det nu att gå vidare och dra rätt slutsatser av det som skett”, skriver Lars Adaktusson på Facebook.

Peter Wolodarski välkomnar i den egna tidningen beskedet från JK:

– Själva publiceringarna har på Lars Adaktussons begäran tidigare prövats av först Medieombudsmannen, sedan Mediernas etiknämnd. Ingen kritik har riktats mot DNs granskning, säger han i DN.

Fler videos
Fler avsnitt