Gå direkt till textinnehållet

”​​​​​​​God jul, från oss med sämre villkor!”

Debatt Vi rycker in så att andra kan vara lediga men får knappt något tillbaka. Istället för julefrid, vila och en bra start på det nya året vittnar våra medlemmar om sömnsvårigheter, oro och att inte våga tacka nej. I julklapp önskar vi ett stopp för de stora skillnaderna mellan Bonnier News A- och B-lag.

Det här är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

”Jag skulle ha firat jul med familjen, men när det dök upp ett sjukdomsfall med kort varsel kunde jag inte tacka nej på grund av mina anställningsförhållanden.”

”De frågar alltid om jag kan jobba över jul och nyår när mitt kontrakt är på väg att löpa ut. Då vågar jag inte säga nej, trots att jag hade behövt vila upp mig.”

”Det senaste året har jag arbetat alla röda dagar förutom nyår. Trots att jag hade jobbat julafton, hela påsken, valborg och nationaldagen tog de för givet att jag skulle jobba midsommar också. Det finns ingen tanke om att dela lika på arbetsbördan på min enhet.”

Så säger några av Marieberg Medias fackklubbsmedlemmar om sina erfarenheter av att jobba helgdagar.

Det hör till yrket att ställa upp på obekväma tider. Men för flera av våra medlemmar är det mer regel än undantag att vara den som jobbar jul, nyår, midsommar och industrisemester, år ut och år in.

I många andra branscher kompenseras konsulter för sina speciella arbetsförhållanden. För oss är det tvärt om. Vi har till exempel:

  • färre betalda lediga dagar
  • omkring 15-20 procent lägre lön
  • sämre löneutveckling
  • och sämre kompensation för röda dagar…

… än våra kollegor på dagstidningarna.

Glädjande nog kan facket göra skillnad. Under de senaste två åren har MM-klubben lyckats driva igenom flera förbättringar: högre löner, bättre föräldralön och vabbersättning, fler lediga dagar* och möjligheten att välja en fast månadslön framför rörlig.

Men vi har en lång väg kvar att gå innan vi är jämlika och har samma lön som våra kollegor på kundtidningarna.

Marieberg Media är i dag betydligt mer än en sluss ut i arbetslivet för nybakade journalister. Många av oss har gedigen erfarenhet, både räknat i år och bedrifter. Vissa har haft samma tjänst i över 10 år, utan att bli anställda av tidningen. Det är ett otyg som blir vanligare. Vi blir ständigt fler.

Statistiskt sett löper vi en ökad risk för att drabbas av psykisk ohälsa. Forskningen visar tydligt att en osäker anställning och lågt inflytande över sin arbetssituation, tillsammans med höga krav, är riskfaktorer för att sjukskrivas. Att våra medlemmar vittnar om sömnsvårigheter, ångest och oro borde därför tas på stort allvar.

Under året har Bonnier News lagt stor möda på att basunera ut sin nya slogan ”För det fria ordet”. Ambitionen är lovvärd, men rimmar illa med verkligheten. För hur fritt är egentligen ordet för en journalist som arbetar under osäkra förhållanden? Har den samma förutsättningar att larma om en dålig arbetssituation, säga emot sin redaktör och tacka nej till jobb som känns fel?

Om Bonnier News verkligen menar allvar med sina ord om att värna demokratin borde det vara frågor av yttersta vikt. I julklapp önskar vi samma villkor och löner som alla andra journalister på Bonniers tidningar.

Med hopp om ett gott nytt år och bättre villkor.

Marieberg Medias journalistklubb

* Vissa Mariebergare får nu tre betalda, lediga SKL-dagar per år. Tyvärr gäller det inte alla. Vi kämpar vidare för att det ska omfatta fler.”

Fler avsnitt
Fler videos