Ytterligare en redaktion
utsatt för nazistaktion

22 juni, 2016

UppsalaTidningens och UNT Distributions entré råkade ut för en aktion i morse. Det är Nordfront, den nazistiska Nordiska motståndsrörelsens nättidning, som hängde upp plastband med sin logga på utanför entrén.Tidigare i veckan drabbades P4 Värmland.

Den senaste tiden har flera mediehus fått uppleva att nazistorganisationen Nordfront hängt upp plastband med sin logga utanför deras entré. Senast utsattes P4 Värmland i Karlstad, något Journalisten skrivit om. Den här gången är det personalen på UppsalaTidningen och UNT Distribution som råkat ut för aktionen, skriver UNT.

Uppsalapolisen har underrättats och en anmälan om olaga hot har upprättas.

”Det här är förstås ett förtäckt hot som även är riktat mot UNT eftersom vi äger UppsalaTidningen”, säger Charlotta Friborg, chefredaktör och ansvarig utgivare för UNT till sajten.

Nordfronts presstalesperson Per Öberg bekräftar för UNT att den inte hör till ”rörelsens favorittidningar”.

”Jag känner inte till morgonens händelser, men avspärrningen beror troligen på att vi anser att UNT är en svenskfientlig tidning”, säger han till UNT.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies