VF stänger lokalredaktionen i Torsby

1 juni, 2015

Värmlands Folkblad ständer sin redaktion i Torsby. Norra Värmland kommer från hösten att bevakas av redaktionen i Hagfors.

Enligt Peter Franke läggs redaktionen i Torsby ner av ekonomiska skäl.

”Sedan jag kom tillbaka till VF 2002 har redaktionen krympt från 46 till 28 tjänster. Hade vi inte anpassat kostymen på det sättet hade vi inte funnits i dag. Vi kämpar stenhårt för att överleva, och vi går faktiskt mot strömmen. När tidningsbranschen hittills i år har tappat tio procent av annonsintäkterna har vi i stället haft tillväxt, ” skriver Peter Franke i en ledare på vf.se.

Lokalreportern i Torsby flyttas till Karlstad för att jobba på webben. Norra Värmlands kommer till hösten att bevakas av redaktionen i Hagfors.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies