Appen Truth ska lanseras till den breda allmänheten i februari.

Trump startar mediebolag och plattformen ”Truth”

21 oktober, 2021

I november lanserar USAs tidigare president Donald Trump ett nytt mediebolag och appen ”Truth Social”, ett socialt medium som ska tävla med Twitter och Facebook, som stängde av Trump efter att han uppviglat till stormningen av Kapitolium den 6 januari.

Truth Social kommer att ägas av Trump Media & Technology Group som efter ett samgående med Digital World Acquisition Corp kommer att börsnoteras. Betaversionen av appen lanseras i november och är det första av tre steg för det nya mediebolaget, rapporterar Reuters. Steg två är en premiumtjänst för streamad video. Steg tre är en satsning på underhållning, nyhetsförmedling och poddar.

”Vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter men er amerikanska favoritpresident har tystats. Det är oacceptabelt”, skriver Donald Trump i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av 611190f27392101... tors, 2021-10-21 16:55
Det var väl inte oväntat. Trump är inte en som ger sig. Oväntat dock att han ger sig ini medievärlden. Blir spännande att följa.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies