Tjejtidningen Frida läggs ned

30 november, 2021

Aller Media lägger ned tidningarna Frida och Baaam.

Frida, som grundades 1981 och riktar sig till tjejer mellan 12 och 18 år, upphör från årsskiftet. Baaam, som lanserades 2017 som en digital tidning riktad till kvinnor mellan 20 och 35 år, läggs ned den 1 mars 2022. Det uppger Aller Media i ett pressmeddelande.

– Såväl Baaam som Frida har de senaste åren gjorts av en liten och fantastiskt engagerad och kompetent redaktion. Samtidigt ser vi att våra digitala varumärken behöver ännu större räckvidd, starkare kännedom och massor av kvalitetsinnehåll för att vara lönsamma. Där har andra varumärken kommit längre. Vi har valt att avveckla Baaam och Frida dels för att satsa ännu mer på större varumärken, dels på vår stora influenceraffär där vi ser att vi når den unga målgruppen framgångsrikt, säger Cia Jansson, lifestylechef på Aller media.

Berörda medarbetare har erbjudits andra befattningar inom organisationen uppger Aller Media.

– Beslutet är ett led i Aller Medias strategi där vi nu renodlar vår varumärkesportfölj och satsar på de varumärken som har störst potential. Det är naturligtvis tråkigt att lägga ner två varumärken – samtidigt är det glädjande att vi nu kan satsa mer på flera andra av våra djupt uppskattade varumärken, säger Lotta Cederbom, koncern-vd Aller Media.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies